Rimpels verminderen en verwijderen

Gepubliceerd op 4 juli 2020 om 20:20

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel als je huid veroudert. Een rimpel wordt omschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Rimpels ontstaan dus bij huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol spelen.

Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper en ontstaan er rimpels. De huid wordt minder strak omdat er onderhuids minder bindweefsel en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor dunner en tegelijkertijd slapper. Bovendien verdwijnt naarmate de jaren verstrijken ook een gedeelte van de vulling van je huid. Hierdoor verlies je een stukje molligheid en ontstaan er rimpels in je gezicht.

 Als je je huid daarnaast ook nog eens veelvuldig blootstelt aan de zon of bijvoorbeeld een zonnebank wordt dit versterkt. In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken. Wanneer dit is heeft vooral met erfelijkheid te maken. Toch zijn er een aantal factoren die rimpelvorming versterken: het nuttigen van alcohol, onvoldoende vitamines maar ook stress, te weinig beweging, slaapgebrek, weersomstandigheden en roken versterken rimpelvorming.

Welke rimpels zijn er?

 Rimpels zijn er in verschillende soorten en maten: fijne lijntjes, fronsrimpels, plooien, diepe groeven.

 Rimpels zijn niet allemaal hetzelfde. We kunnen ze grofweg indelen in de volgende types:

  • Fijne lijntjes zijn de lichtste vorm van rimpels, het zijn hele oppervlakkige kreukjes in de huid die worden veroorzaakt door de afname van bindweefsel en elastine.
  • Rimpels zijn net iets dieper dan lijntjes en worden door hetzelfde veroorzaakt.
  • Fronsrimpels ontstaan omdat je bewust of onbewust spieren in de huid veelvuldig aanspant, deze ontstaan niet door verslapping van de huid.
  • Plooien zijn echte vouwen in de huid die ontstaan omdat de huid aan volume en elasticiteit verliest.
  • Groeven zijn scherper dan rimpels en lastiger te behandelen.

Rimpels worden onderverdeeld in statische rimpels en dynamische rimpels

 Dynamische rimpels zijn rimpels die alleen zichtbaar zijn tijdens mimische bewegingen van delen van het gezicht. De fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijnen zijn hiervan gekende voorbeelden. Dynamische rimpels kunnen al op jonge leeftijd zichtbaar zijn.

 Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn in de huid ook al is er geen beweging in de mimiek van de persoon. Statische rimpels ontstaan door een toegenomen activiteit van een onderliggende mimische spier en door afname van collageen en elastine. Hoe ouder de persoon is hoe meer statische rimpels er in de huid zichtbaar zijn. De bekende rimpels aan de bovenlip en rimpels onder de ogen zijn hier goede voorbeelden van.

 Hoe kan je rimpels tegen gaan?

 Endospheres Therapie omvat behandelingen die samenwerken om een volledige verjonging van het gezicht te bewerkstelligen. De behandeling werkt onder de huid om tonus, elasticiteit en vorm te garanderen. De werking zorgt ervoor dat de kleur natuurlijk ge-egaliseert wordt, donkere kringen aan te pakken en oogzakken te verminderen. De behandeling heeft onmiddellijk effect op het tere weefsel van uw gezicht. Het versnelt zelfs de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur om vermoeide, doffe of slappe huid te doen herleven en uw natuurlijke schoonheid weer tot leven te wekken.

 Endospheres egaliseert je natuurlijk huidtint

Een druk leven, een paar uur slaap, roken van sigaretten en milieuvervuiling zijn factoren die slecht zijn voor je huid en zorgen voor oneffenheden in je huidskleur. De gezichtsbehandeling van Endosphères herstelt en egaliseert je eigen huidtint voor een natuurlijke uitstraling.

 Endospheres versterkt je huid

Je kunt de verslapte dunne huid verstevigen met Endospheres. Door de microvibratie worden kraaienpootjes en rimpels makkelijk vermindert. Het is een innovatieve en zeer effectieve behandeling waar geen chemicaliën of giftige stoffen bij worden gebruikt. Endospheres stimuleert de aanmaak van collageen, hyaluronzuur en elastine. Deze stoffen komen van nature in onze huid voor en zorgen voor een jonge en elastische huid. Zo zorgt de behandeling voor een geleidelijk liftend effect en een verstrakking van de huid.

 Shaping en Toning met Endospheres

Onze therapeutische benadering om de spieren van het gezicht te ontspannen en te versterken, kan niet alleen helpen bij het uiterlijk van de huid en de teint, maar ook bij de algehele gezondheid van de cliënt. Onze behandelingen bewijzen dat ze diep onder de huid werken om de spieren te stimuleren. Dit betekent een meer afgezwakt, gelift en gladder gezicht en teint in het proces.

 Modelleren van de lippen met Endospheres

De gezichtsbehandeling met Endospheres Therapie maakt het mogelijk de verandering van de spieren en het weefsel te vertragen, de huidstructuur van het gezicht te verbeteren en meer problematische gebieden zoals de lippen een nieuwe vorm te geven en de jukbeenderen op te tillen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.